Председник «Косова» Хашим Тачи је неосновано изјавио да Србија наоружава Србе на северу, «у оквиру плана за поделу Косова». Имамо информације да је у тзв. руском возу, било оружја и припадника паравојних формација, тврди Тачи.

 

 

У интервјуу за албански сервис немачког радија Дојче веле, Тачи је рекао да институције «Косова» имају информације да је у тзв. руском возу, било оружја и припадника паравојних формација са циљем да уђу на Косово и да га дестабилизују.

 

«Истовремено, знамо за српски план за поделу Косова и такође знамо да Србија наоружава Србе на северу Косова«, рекао је Тачи.

 

АЛБАНЦИ ДАЧИЋУ СМЕСТИЛИ ЛАЖНИ ИНТЕРВЈУ О РАЗМЕНИ ТЕРИТОРИЈА СА «КОСОВОМ»!

 

За своје тврдње Тачи каже да постоје докази да «Србија користи модел који је Русија применила у Украјини».

 

«Шаљу цивиле али и људе у униформама на север и наоружавају Србе ватреним и другим оружјем, како би били спремни да се одбране од наводних албанских напада», казао је косовски председник.

 

Он је позвао косовске Србе да, како је рекао, не потпадну под утицај и не постану жртве националистичке политике Београда, «која је и раније нанела велики бол Србима».

 

«Уместо позива из Србије на рат, позивам косовске Србе на мир и дијалог. Уместо позива на етничке и територијалне поделе ја их позивам на учлањење у НАТО и Европску унију«, казао је Тачи за Дојче веле.

Тагови: ; ; ; ;