Председник Владе Србије Александар Вучић допутовао је у Минск, у званичну посету Белорусији где ће, сутра и у петак, имати билатералне сусрете са председником Белорусије Александром Лукашенком и премијером Андрејом Кобјаковим.

 

 

 

 

Вучића је на аеродорому дочекао министар за антимонополско регулисање и трговину Белорусије Владимир Колтович.

 

Премијер Вучић ће током боравка у Белорусији имати одвојене билатералне сусрете са председником Белорусије Александром Лукашенком и премијером Андрејом Кобјаковим, са којим ће присуствовати церемонији потписивања више међудржавних споразума, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима, преноси Танјуг.

 

Српски премијер састаће се и са председником Савета Републике Националне Скупштине Републике Белорусије Михаилом Мјасниковичем и председником Представничког Дома Националне Скупштине Републике Белорусије Владимиром Андрејченком.

 

Током боравка у Минску, Вучић ће обићи „Минску фабрику аутомобила”, где ће посетити изложбу фабрике трактора и грађевинске технике.

 

У оквиру званичне посете Белорусији предвиђено је да премијер Вучић положи венац на Споменик Победе у Минску, а планиран је и обилазак Храма Свих Светих и Белоруског државног музеја историје Великог отаџбинског рата.

 

 

 

Тагови: ;