Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:44

 

Украјински нацисти, током претходних недељу дана напали су 5956 пута територију ДНР, од тога 1 976 пута тешким наоружањем забрањеним споразумом из Минска. За претходних недељу дана рањено је 11 особа.

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 5 пута напале територију ЛНР. Нападали су град Брјанку, као и насеља Калиновка, Желобок, и Голубовка. У Брјанки није било никаквих војних објеката јединица ЛНР.

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи из «Града» напали подручје Волво Центра у околини Доњецка. Под ватром укронациста током претходне ноћи нашло се и насеље Шахтјор 6/7 северно од Горловке.

 

Јутрос око 07:00 украјински окупатори нападали су подручје насеља Саханка у Новоазовском рејону на југу ДНР. Напад је трајао око 3 сата. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема, а оштећене су четири куће.

 

 

Тагови: ; ;