Теретни авиони сиријске авијације успешно су избацили муницију гарнизону окупираног војног аеродрома Дејр ел Зор, преноси телевизијски канал Ел Мајадин.

 

фото: Спутњик

 

Према наводима телевизијског канала, целокупан терет, опремљен падобранским системом, приземљио се на територији авио-базе.

 

Град Дејр ел Зор и авио-база која се налази у његовој близини под опсадом су терориста више од три године. Храна и муниција достављају се само из ваздуха, на земљи су сви путеви блокирани терористима.

 

Терористи «ИД» су 14. јануара почели офанзиву на Дејр ел Зор и базу сиријске авијације која се налази у близини. Терористи су за неколико дана, захваљујући великом појачању из суседне Раке, успели да заузму низ четврти на рубобима града, територију напуштене одбачене војне касарне у предграђу, те да потпуно опколе авио-базу која представља последње упориште сиријске армије у Дејр ел Зору.

 

 

Прошле суботе гарнизон авио-базе успео је да одбије терористе од граница аеродрома. Истовремено, војне јединице у граду прешле су у контранапад, након што су руски и сиријски авиони бомбардовали положаје «ИД» поред града.

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;