Амбасада САД у Београду упозорила је своје грађане у Србији да се пазе појединаца који се, како је саопштено данас, представљају као полицајци како би им ушли у домове због, како наводи, криминалних активности.

 

 

Како се наводи у саопштењу Одељења за дипломатску безбедност америчког Стејт департмента, америчким грађанима се саветује да буду на опрезу у случају ненајављених посета полиције њиховим домовима, и да пријаве локалној полицији сумњиве активности.

 

Саопштење је, како се наводи, објављено у светлу „недавних инцидената у којима су се појединци представљали као полицајци како би ушли у приватне домове ради криминалних активности“.

 

У Београду, како се прецизира, два мушкарца у полицијским униформама са флуоросцентним ознакама покушала су да уђу у зграду тражећи преко интерфона да уђу.

 

„Мушкарци нису показали никакве легитимације и после су напустили место. Прошле недеље, две особе су ухапшене за више од десет упада у куће на Врачару, Палилули и Звездари. Полиција је такође ухапсила троје осумњичених за коришћење полицијских исправа како би ушли у домове у Барајеву“, наводи се у упозорењу.

 

 

 

Извор: Танјуг/Спутњик

Тагови: ; ; ;