Председник САД Доналд Трамп изјавио је да је за сада рано говорити о укидању санкција Русији.

 

 

Трамп је током заједничке конференције с британском премијерком Терезом Меј изјавио да се нада да ће његови односи с руским председником Владимиром Путином бити „фантастични“ и да очекује заједничку борбу против тероризма, преноси Спутњик.

 

Америчког председника су питали да ли ће разговарати с председником Русије Владимиром Путином и да ли је спреман да укине санкције Русији.

 

„Колико ми је познато, позив Путину је планиран, видећемо шта ће од тога бити. Што се тиче санкција, за сада је рано о томе говорити, али надамо се да ћемо имати добре односе са свим земљама“, рекао је Трамп.

 

„Нема гаранција, али ако можемо то да постигнемо, то ће бити веома позитивно“, оценио је амерички председник.

 

„Надам се да ћемо имати фантастичне односе. То је могуће. Могуће је и да неће бити тако. Видећемо. Представљаћу веома чврсто и одлучно амерички народ. Ако будемо имали одличне односе с Русијом и другим земљама, ако заједно будемо прогонили ДАЕШ, који је неопходно зауставити – то је зло које је неопходно зауставити – то је добро, а не лоше. Како ће се развијати односи моћи ћу да вам кажем касније“, рекао је Трамп.

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;