Председник САД Доналд Трамп не искључује могућност да ће САД и Русија заједно бити у стању да «нокаутирају» терористичку организацију «Исламска држава».

 

 

Према његовим речима, би било «дивно» наћи заједнички језик са Русијом а од тога би имали користи како Москва тако и Вашингтон, јавља Фокс њуз.

 

«Ми ћемо заједно «нокаутирати» «Исламску државу» (терористичка организација забрањена на територији РФ), јер је «ИД» права болест», рекао је Трамп.

 

 

Он је рекао да је потребно «наћи заједнички језик са Русијом, као и са остатком». САД ће покушати да остваре своје намере, иако постоји вероватноћа да буду неуспешане, признао је Трамп.

 

Ове недеље је портпарол Беле куће Шон Спејсер рекао да САД не искључује могућност заједничке антитерористичке операције у Сирији.

 

Трамп је такође рекао да очекује да ће ускоро обавити разговор са руским председником Владимиром Путином, и подсетио на телефонском разговор, који је одржан пре инаугурације: «Ми нисмо дискутовали, али како сам схватио, ускоро ћемо.»

 

Подсећамо да је дописник Ен-Би-Сија Хели Џексон, позивајући се на изворе у Белој кући изјавила да очекује да ће Путин и Трумп разговарати телефоном овог викенда.

 

Трамп је оптужио америчке медије да покушавају да га етикетирају као расисту. Медији су пренели да је Трамо наредио да се из Овалне собе уклони биста Мартина Лутера Кинга, што се испоставило касније нетачним. Демант о томе, медији нису пренели, пише Тас.

 

 

Тагови: ; ; ;