Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије, специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:44

 

 

Данас око 16:00 украјинске снаге су поново напале Докучаевск. Током напада, који је трајао око сат времена један пројектил погодио је петоспратницу. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1270 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Михајловку и Широку Балку у околини Горловке, Јасиновату са насељима Васиљевка, Јаковљевка, Веселое и Крута Балка, Докучаевск и насеље Јасное, аеродром, Спартак, и Трудовски у околини Доњецка, као и насеља Саханка, Лењинское, Коминтерново, Октобар, Безименое, Лењинское и Джержинское. Током напада погинуо је један војник ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевски нацисти током претходног дана три пута напали ЛНР. Нападали су насеља Пришиб и Фрунзе, и споменик Кнезу Игору.

 

Украјински окупатори су током претходне ноћи нападали насеље Коминтерново на југу ДНР. Током напада, према саопштењу локалних власти оштећене су две куће.

Тагови: ; ;