Телефонски разговор председника Русије и САД, Владимира Путина и Доналда Трампа прошао је у позитивној атмосфери. Током разговора, двојица лидера разматрала су борбу против тероризма, сиријски конфликт, и ситуацију у Украјини, саопштила је прес служба Кремља.

 

 

Ово је први телефонски разговор двојице лидера након ступања на дужност Доналда Трампа. Раније су двојица лидера телефоном разговорали у новембру након Трампове победе на изборима, и Путин му је тад честитао победу.

 

Шефови држава и размијенили су мишљења о најважнијим питањима у билатералним односима. Они су се сложили да сарађују у међународним питањима, и изразили спремност да раде на равноправној основи.

 

 

Путин и Трамп разговарали су и о заједничкој борби против радикалних исламистичких организација попут ИСИЛ-а и других терористичких организација. У програму нове америчке организације ова борба је постављена као приоритет.

 

Друга тема разговора је била скидање антируских санкција. Раније је саветник Беле куће саопштио да Бела кућа већ разматра ово питање.

 

Са америчке стране у разговору је учествовао и потпредседник САД Мајкл Пенс.

 

 

 

 

Тагови: ;