Организовани криминал у Црној Гори не може се зауставити нити спречити док се власт не промени, сматра функционер Демократског фронта (ДФ), Небојша Медојевић, преноси ИН4С.

 

“Организовани криминал није настао на улици него је настао у врху власти и у криминализованим деловима обавештајних служби још од почетка 90-их година”, рекао је Медојевић на конференцији за новинаре.

 

Он је оценио да је организовани криминал у Црној Гори настао као пројекат Демократске партије социјалиста (ДПС) у намери да се обогате челни људи те странке, чланови њихових породица, њима блиски тајкуни, одређени оперативци Агенције за националну безбедност (АНБ).

 

Извор: Небојша Медојевић (Facebook).

 

“Због политичког утицаја организованог криминала, због тога што је наша мафија настала у политичким кухињама, а не у криминалним, већ више година долази до тихог вербалног рата, прекида комуникације, а у последње време и правих терористичких акција”, сматра Медојевић.

 

Он је оценио да се тај рат не може зауставити нити спријити док се власт не промиени. Према његовим ријечима, сви у подземљу знају да је у врху читаве пирамиде политика и да је орагнизовани криминал у Црној Гори политичког профила.

 

“Због тога је права стратегија и борба против организованог криминала смена власти и долазак владе коју ће доминантно чинити ДФ”, рекао је Медојевић.

 

Он је оценио да “рат” може да ексалира на начин да су следеће жртве политичари.

 

“Подједнако су у ризику и политичари који су дио организованог криминала, који су дио власти, опозициони политичари, проминентни новинари, људи из цивилног сектора. У тим међусобним обрачунима, гледаће се да се нанесе што већа штета супротној страни, а једна страна у обрачунима је политички врх ове земље”, тврди Медојевић.

 

 

Тагови: ; ; ; ;