Посланик Државне думе Руске Федерације и бивши тужилац Крима Наталија Поклонскаја назвала је поступак који је против ње покренуо званични Кијев, политички мотивисаним и назвала Украјину «привремено окупираном територијом».

 

 

«Кривични поступак за «издају» који се против мене води у Украјини је политички мотивисан. Мој политички прогон супротан је међународним стандардима, као и пактовима о грађанским и политичким правима, и Пакту о економским, социјалним и културним правима од 16 децембра 1968 године»- наводи се у изјави Поклонске коју је објавила РИА НОВОСТИ.

 

Према њеним речима то се може објаснити чињеницом да није подржала државни преврат у Украјини као и да није ушла у «криминалну заверу» са в.д. Главног тужиоца Украјине Олегом Махницким, који је био незаконито именован на ту функцију од стране в.д. председника Украјине и зато што је одбила да извршава његове противзаконите директиве.

 

Она сматра одлуку суда апсурдном а став Главног тужилаштва Украјине и истрагу — кукавичком.

 

Коментаришући назив «привремено окупирана територија полуострва Крим» код украјинског тужилаштва приликом разматрања њеног случаја она је рекла:

 

«И још једно појашњење — на привремено окупираној територији Украјине — у Кијеву, налазе се они а не ја»- рекла је Поклонскаја.

 

 

 

 

Тагови: ;