Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

19:38

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током данашњег напада на доњецки резервоар коришћена је тешка артиљерија. Током напада оштећена је једна од помоћних зграда резервоара. У овом моменту резервоар ради у редовном режима а особље се повремено склања у скровишта. У случају наставка напада рад резервоара биће заустављен а особље евакуисано.

 

Украјински агресори данас су покушали да пробију положаје војске ДНР у подручју Јасиновате. Војска ДНР одбила је напад а непријатељ се повукао уз губитке од 20 погинулих и 30 рањених.

 

За претходна 24 сата украјинске снаге су 1049 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Широку Балку, Александровку, Трудовски, Старомихајловку, Спартак, Круту Балку, Васиљевку, Докучаевск, Сигналное, Јасиновату, Саханку, Нову Таврију, Сергејевку, Октобар, Лењинское и Коминтерново. Током напада оштећено је 5 стамбених објеката и дечији вртић. Један војник ДНР је погинуо, а један војник и један цивил су рањени.

 

15:24

 

Данас око поднева украјинске снаге су отвориле ватру на доњецки резервоар за воду, саопштило је комунално предузеће «Вода Донбаса».

 

Од јутра украјинске снаге нападају Јасиновату и њену околину. На територију Јасиновате украјинске снаге су испалиле 942 пројектила.

 

Током дана украјински нацисти су отварали ватру и на Макејевку. Током напада оштећене су четири куће.

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да је украјинска војска током претходног дана 4 пута напала позиције Народне милиције у подручју насеља Фрунзе, Калиново и Калиновка.

 

Украјински нацисти, током претходне ноћи напали су шест насеља на југу ДНР. Нападали су насеља Нова Таврија, Зајченко, Сергејевка, Лењинское, Джержинское и Коминтерново.

 

Јутрос око 07:00 украјински нацисти напали су село Јаковљевка у околини Јасиновате. Током напада село је остало без електричне енергије.  Под ватром нашли су се и Крута Балка и Васиљевка у околини Јасиновате, Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, Спартак, Александровку, Трудовски, Волво Центар и доњецки аеродром.

Тагови: ; ;