Један амерички командос је погинуо, а три су рањена у оружаним сукобима са припадницима Ал Каиде током ноћи у Јемену, саопштила је америчка војска. У нападу је убијено 14 припадника Ал Каиде.

 

 

То је прва противтерористичка операција коју је одобрио амерички председник Доналд Трамп откако је ушао у Белу кућу пре девет дана, истиче Њујорк тајмс.

 

У нападу је убијено око 30 особа, међу којима су и осумњичени припадници Ал Каиде и цивили, саопштила је америчка војска и локални јеменски званичници.

 

Погинули командос је прва жртва међу припадницима америчких оружаних снага од доласка нове администрације, наводи Ројтерс.

 

Амерички војни званичник, који није желео да буде именован, рекао је да су напади америчких спрецијалних снага на седишта Ал Каиде у Јемену, које је одобрио Трамп, имали за циљ прикупљање обавештајних података о милитантној групи.

 

Амерички командоси извршили су изненадни напад у зору на провинцију Ел Бајда који је трајао мање од сат времена.

 

Ал Каида саопштила је да је у оружаним сукобима у руралном округу Јакла у провинцији Ел Бајда убијен један од лидера огранка Ал Каиде у Јемену Абдулрауф ел Дахаб, заједно са другим милитантима.

 

Лекарске екипе на лицу места саопштиле су да је 30 особа убијено, међу којима је и 10 жена и троје деце.

 

 

 

 

Танјуг/РТС

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;