У Великој Британији лекари траже да се будуће труднице не зову будућим мајкама, како се не би изазивале психолошке трауме код трансродних особа. Уместо тога се препоручује термин «трудни људи».

 

 

Британска медицинска асоцијација је објавила својим члановима невероватан документ од четрнаест страна под називом «Водич за успешну комуникацију». У документу се наводи да се велики број људи, који би могли да остану у другом стању или да роде дете, не идентификују као жене, пише Daily Mail.

 

По мишљењу представника британске медицинске асоцијације, постоје трансродне особе које такође могу да затрудне. Публикација наводи случај трудне трансродне особе по имену Хејден Крос (20), којој је законски признато да је мушкарац. Она узима хормонску терапију али још увек није имала операцију промене пола.

 

Иницијатива је изазвала буру реакција у Британији. Неки су је подржали, док је други називају «ненаучном». Критичари сматрају да је предлог увредљив и опасан јер сваки лекар зна да само жене могу да рађају децу.

 

ЕВРОПСКИ СУД ЗАБРАЊУЈЕ КРШТАВАЊЕ ДЕЦЕ ОД МАРТА 2016 ГОДИНЕ

 

Ката

 

Тагови: ; ;