Зидови које сте подигле на путу избеглицама- нису решење, рекао је турски премијер Бинали Јилдирим, коментаришући указ председника САД Доналда Трампа да обустави пријем избеглица.

 

 

«Ви ће те да изградите зид, али зид није решење. Зидови се руше. Берлински зид је стајао дуги низ година, и пао је у једном дану. Потребно је решавање проблема регионалних промена. Регионална питања не могу да се реше тиме што ћемо их попут ђубрета гурнути под тепих», — рекао је Јилдирим на заједничкој конференцији за новинаре са британским премијерком Терезом ​​Меј која се налази у посети Турској.

 

Подсетимо, у петак је председник САД  Доналд Трамп потписао декрет којим се обуставља пријем избеглица у Сједињеним Америчким Државама на 120 дана, укида неограничен смештај избеглица из Сирије и пооштравају нека од правила уласка у Сједињене Америчке Државе, као и на 90 дана забрана ступање на тло САД грађана једног броја земаља са већинским муслиманским  становништвом.

 

Из текста уредбе се б види да се ова привремена забрана уласка односи на  грађане Ираку, Ирана, Сирије, Судана, Јемена, Либије и Сомалије.

 

 

Тагови: ; ; ;