Протестна шетња од Скупштине Црне Горе до ЗИКС-а под називом „Криминал у затвор, слободу на улице“ коју организују Млади ДФ-а, почела је данас у 10:30 часова испред зграде Скупштине Црне Горе.

 

Више стотина грађана, међу којима су и челници ДФ-а, као и представници Демократске Црне Горе, кренуло је из правца Скупштине Црне Горе ка Заводу за извршење кривичних санкција у знак подршке младом политичару Николи Бајчетићу, преноси поратл ИН4С.

 

 

У протестну шетњу се кренуло од Скупштине Црне Горе, Булеваром Станка Драгојевића до раскрснице са Булеваром Ивана Црнојевића, преко моста Миленијум, затим наставило булеваром Јована Томашевића и улицом Сердара Јова Пилетића па све до ЗИКС-а.

 

„Желимо да позовемо све слободомислеће, слободоумне грађане ЦГ да подрже младе ДФ-а и да подрже Николу Бајчетића који је данас једини политички затвореник, осуђен од стране политичког режима само зато јер се борио за демократију, јер се борио за слободне изборе и за прилику да млади људи у Црној Гори коначно добију своју шансу,“ казао је испред Младих ДФ-а Никола Јовановић.

 

Као што је и најављено скупе је прошао мирно, грађански и демократски, а у њему учествовао и велики број грађанских активиста.

 

 

 

Испред ЗИКС-а присутнима су се обратили учесници марша: функционер ДФ-а Небојша Медојевић, чланови Младих ПзП-а и ДНП-а Иван Копитовић и Никола Јовановић, функционер НСД-а Марко Ковачевић, као и Марко Милачић испред Покрета отпору.

 

Они су истакли да је срамна порука коју режим шаље утамничењем Бајчетића јесте да ће свако ко се побуни против криминалног режима завршити у Спужу.

 

 

 

„Никола Бајчетић је на правди Бога утамничен у овом затвору. Сваки затвор који има у себи има макар слободног човјека који унутра због борбе за слободу, због политичког мишљења – то је казамат, таминица!,“ нагласио је члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић и истакао:

 

„Овдје желе да утамниче слободу – ми то нећемо дозволити.“

 

Марко Милачић је истакао да се ова данашња шетња може окарактерисати као едукативна јер је управо ово пут којим ће врло брзо проћи гарнитура власти, али не овако као ми, као слободни људи, нагласио је он.

Тагови: ; ;