Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је објавила конкурс за најбољу карикатуру шефа британске дипломатије Бориса Џонсона, који је, према писању медија, побеснео јер је Захарова позвана на пријем у Доњи дон Парламента Велике Британије.

 

 

Претходно је британски лист „Дејли мејл“ саопштио да је Џонсон побеснео након што је сазнао да је Захарова позвана на пријем.

 

„Новина је целу страну посветила тој теми. Могу да замислим шта би било када бих отишла на тај пријем… Објављујем конкурс за најбољу карикатуру побеснелог Бориса Џонсона, а победнику следи награда“, написала је она на својој фејсбук страници.

 

Иако британски лист пише да је Џонсон побеснео због позива представници Министарства иностраних послова Русије, у тексту се нигде на наводе конкретне речи британског дипломате које би то потврдиле.

 

Позив Захаровој стигао је од посланика Конзервативне странке Денијела Кавчинског, који је од раније познат по томе што заступа идеју напуштања политике демонизације Русије.

 

Поред Захарове, на пријем је позвана и главна уредница РТ и Спутњика Маргарита Симоњан.

 

 

 

Извор

 

 

Тагови: ; ; ;