«Ситуација се гадно заоштрава», написао је Дејан Берић, српски снајпериста који је служио у редовима Армије Новорусије, на свом фејсбук профилу.

 

 

Код нас има губитака, тачан број не знам, данас ћу сазнати. У односу на украјинску страну су мали, али за нас је сваки човек веома важан, што се не би могло рећи и за украјинску страну. Мртвачнице и болнице су им у потпуности препуњене, тако да су принуђени да возе рањене дубље у Украјину.

 

Овог пута наша артиљерија одговара жестоко, пешадија не штеди никога. Јутрос сам стигао и читам вести да су Украјинци ушли на поједине наше територије, што је лаж јер нису успели нигде да се пробију иако користе тешку артиљерију и велики број пешадије.

 

Дејан Берић британском новинару: Верујем у Русију, руски народ, Путина и Захарченка

 

Губици су им ОГРОМНИ, и биће још већи јер наши не штеде артиљеријске пројектиле.

 

 

Наш Џаферовић је добио на промки неколико рупа од ручног бацача ракета, али је у добром стању. Јутрос га посетили, сви делови тела на месту. Рањен је на промки са још шест момака, имали су пет погинулих.

 

Код мене у пуку један погинуо, један рањен. А њима смо направили дар-мар. Ево слике од Џафера, мало сам му откинуо нос што се не пази. Иначе је све у реду, скоро ће му доћи млада у посету, заборавиће на ране. Треба се шалити и кад је тешко. Како доктор каже, напукло му је раме јер је гелер погодио у кост, а срећа је да се један забио испод чашице на левој нози тако да није ништа страшно.

Тагови: ;