Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

00:30

 

Већ неколико сати украјинске снаге повремено нападају околину Горловке

23:59

 

Ни вече у ДНР и ЛНР није била мирна. Извори из ДНР и ЛНР саопштавају да је током вечери украјинска војска отварала ватру на Дебаљцево и Стаханов.

 

Вечерас око 20:00 украјинске снаге су отвориле ватру на Куибишевски рејон Доњецка. Том приликом рањена су два цивила. Такође непријатељ је претрпео губитке од три погинула и пет рањених војника.

 

 

 

17:21

 

Према саопштењу Министартва одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1912 пута напале територију ДНР. Нападали су Трудовски, Спартак, Жабичево, аеродром, Старомихајловку, у околини Доњецка, Зајцево, Озреновку и Михајловку у околини Горловке, Васиљевку, Круту Балку, Јаковљевку и Минералное у околини Јасиновате,  Макејевку, као и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР. Током напада погинула су два а рањена три цивила. Такође, погинула су и три припадника војске ДНР а још четворица су рањена. Током напада оштећено је 18 стамбених објеката.

13:32

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходне ноћи нападале ДНР из свих врста оружја. Током напада 2 особе су погинуле а још 3 су рањене.

 

Јутрос око 09:30 украјинске снаге су поново напале Макејевку. Један од пројектила је пао у непосредној близини школе где се у том моменту одржавала настава. На срећу жртава није било. Настава је одмах прекинута а деца и наставно особље су одмах евакуисани у подрум.

 

11:00

 

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 5 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново и Троицкое.

 

Јутрос око 07:00 украјинске снаге су напале и насеље Ирмино у околини Стаханова. Према незваничним информацијама има рушевина, док се евентуалне жртве још увек утврђују.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су гранатирале околину Доњецка и Макејевке. Током напада оштећено је 6 кућа, две котларнице и школа. Под ватром се нашла и околина Горловке, Јасиновате и насеља на југу ДНР.  Током напада на Макејевку погинуле су две особе.

 

 

 

 

Тагови: ; ;