Кремљ је изузетно забринут због ситуације на линији раздвајања у Донбасу, где је украјинска страна извршила агресију против снага народне милиције, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

 

 

«Кремљ је веома забринут због догађаја на линији раздвајања», рекао је он.

 

Према Пескову, «постоје поуздани подаци који указују да су сепаратистичке снаге јуче покушале напад на територију која је под контролом републике Донбас».

 

«Прешли су линију раздвајања уз подршку артиљерије. Милиција Донбаса  је морала да узврати у области Авдејевке и одбила напад  украјинских снага, чиме је инвазија спречена.»

 

 

 

«Веома нам је жао што током овог напада, који је извршен против народне милиције Донбаса, погинули људи и са једне и са друге стране», рекао је он.

 

Раније су и украјинске снаге и снаге милиције и безбедносни званичници, говорили о погоршању ситуације у Донбасу. Због напада на Авдејевку, Доњецк је остао без воде, грејања и електричне енергије.

 

Украјинске власти су прогласиле ванредно стање у граду и не искључују евакуацију људи, у случају да не успеју да изврше поправке. Председник Украјине Петар Порошенко је наложио да се сазове хитан састанак Контакт групе о Донбасу.

Тагови: ; ; ;