Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

21:58

 

Током поподнева украјинске снаге су поново отвориле ватру на насеље Коминтерново на југу ДНР. Током напада рањена су два цивила, мушкарац 1969 и жена 1965 годиште.

19:57

 

Током претходна 24 сата украјинске снаге су 36 пута напале насеља у ДНР. Највише су од напада страдали Доњецк, Јасиновата Макејевка и Докучаевск.

 

Лидер ДНР Алексадар Захарченко саопштио је да су украјинске снаге током напада за претходна три дана претрпеле губитке од 200 људи.

 

Данас у поподневним сатима, због сталних борби прекинут је саобраћај на траси пута Доњецк- Горловка у околини Јасиновате. Саобраћај на овом делу пута у потпуности је прекинут и саобраћа се заобрилазним путем преко Јенакијева.

 

Јутрос око 10:30 украјинске снаге су поново гранатирале Јасиновату и Доњецки аеродром. У том моменту на месту напада налазили су се представници руског Заједничког центра за контролу и координацију и мисије ОЕБС на челу са Александром Хугом.

 

Током претходна 24 сата украјинске снаге су 6 пута напале подручје насеља Коминтерново и околину Авдејевке.

 

Украјинске снаге су за протекла 24 сата 3016 пута напале територији ДНР. Током напада оштећено је 40 стамбених објеката и дечији вртић.

 

13:19

 

Данас око 11:15 украјински нацисти напали су Калињински рејон Доњецка. Том приликом под ватром се нашло и возило Хитне помоћи. Рањена су три цилила укључујући возача и медицинског техничара.

 

Јутрос око 09:30 украјинске снаге су напале Верхнекалмиуски резервоар. Од последица напада становници Доњецка, Јасиновате и Макејевке остали су без воде.

 

 

 

10:33

 

Украјински нацисти гранатирали су током претходне ноћи насеље Спартак северно од Доњецка.

 

Од 18:00 до 02:00 украјински окупатори су гранатирали северна предграђа Горловке, северна и западна предграђа Доњецка, Јасиновату са околином и насеља на југу ДНР.Током претходна 24 сата погинула су два цивила.

 

Током претходне ноћи, у околини Доњецка је оштећено 12 стамбених објеката.

 

У току ноћи ватра је отварана и на Макејевку. Том приликом рањена су два рудара.

 

Тагови: ; ;