«Вештачко увлачење» Црне Горе у НАТО је довело до дубоке поделе у друштву ове балканске земље, рекао је, током разговора са лидерима црногорског «Демократског фронта», заменик руског Министра спољних послова Алексеј Мешков, а преноси ТАСС.

 

 

На Смоленском тргу је руски дипломата примио представнике блока десних опозиционих партија Милана Кнежевића и Андрију Мандића, на њихов захтев.

 

«Црногорским саговорницима је изнет принципијелан став Русије о контрапродуктивности ширења НАТО и вештачког укључивања Црне Горе у овај блок. Дубока подељеност црногорског друштва по овом питању доводи до даље дестабилизације ситуације у тој земљи.

 

Лидери» Демократског фронта» су изразили сагласност са том тачком гледишта и изнели потребу да се максимално узме у обзир мишљење грађана путем референдума о чланству Црне Горе у НАТО», рекли су у руском Министарству спољних послова.

 

Подсетимо да је у јесен 2015 године «Демократски фронт» покренуо у земљи низ протеста, укључујући и позиве да се напусти политика интеграције Црне Горе у НАТО.

 

Марко Милачић сенаторима САД: Да ли желите у НАТО народ који вам никада неће опростити?

 

Ипак, 19 маја 2016 су земље НАТО потписале протокол о приступању Црне Горе у НАТО и доделили јој статус посматрача на заседањима.

 

Ката

 

Тагови: ;