Навијачи мадридског фудбалског клуба дочекали су непријатељски вест о изнајмљивању украјинског фудбалера.

 

 

Роман Зазула напустио је пре 4 месеца Бетис и прешао у мадридски клуб «Рајо Ваљекано». Његов трансфер је и званично потврђен

 

Међутим, овај трансфер је  на ивици пропасти.

 

 

Ради се о томе да су навијачи «Рајо Ваљекано» познати по својим радикално левим ставовима. Навијачи популарно названи «Пирати», који се декларишу као антифашисти, негодовали су сазнавши за трансфер Зазуле у њихов клуб.

 

«Ми не желимо Зозулу. Он је примећен са нацистичком симболиком и није достојан да носи нашу мајицу». наводи се у саопштењу.

 

И ово није шала. Шпански медији већ су писали о томе да су навијачи практично паралисали потписивање уговора.

 

Разлог за овакву реакцију је што се Зозула још у време доласта у Севиљу у Бетис појављивао у мајици са амблемима «Десног сектора».

 

Без обзира на деманти појединих шпанских новинара који су се бавили украјинском хералдиком, и тврдњама да се радило о грбу Украјине а не «Десног сектора» убеђивање навијача је било узалудно.

 

Међутим трансфер је ипак обављен. А сам Роман Зазула је обећао да ће послати отворено писмо навијачима у коме ће објаснити своје ставове.

 

Према последњим информацијама захтев навијача клуба «Рајо Ваљекано» је усвојен, тако да Роман Зазула, због својих десничарских ставова неће моћи провести остатак сезоне у овом мадридском клубу.

 

 

Тагови: ; ; ; ;