Савет Федерације ће се обратити Врховној Ради Украјине да би се зауставила агресију на Донбасс, где је у протекла три дана дошло до погоршања ситуације узроковане агресијом  и провокацијама  од стране украјинске власти.

 

«Предлажем да се  упути жалба комори Врховне Раде, са апелом да се заустави агресија на Донбасс и  испоштује споразум из Минска», — рекао је на пленарној седници горњег дома руског парламента председник Комитета за међународне послове Константин Косачев.

 

 

Према његовим речима, током протекла три дана у Донбассу је дошло до погоршања ситуације узроковане агресијом  и провокацијама  од стране украјинске власти.

«Украјинска  војска  отвара ватру из тешког наоружања, што доводи до убијања цивила,» — рекао је сенатор,  изразивши мишљење да је «ова провокација личи на  добро организован и изрежиран спектакл.»

 

Према Косачев, украјинске власти чине све што је могуће да поремети споразум Минск. Он је нагласио да подаци објективне контроле показују да је АПУ започео агресију, тиме што су  Украјински војници  уркос Минск споразуму покушали да на  неутралној територији помере линију контакта.

Шеф одбора сматра да су руске депутати треба да контактирају своје колеге из Врховне  раде  да би они утицали на ситуацију у Донбассу.

 

Тагови: ; ;