Јутрос су се у области Јасиновате представници специјалне посматрачке мисије ОЕБС, заједно са првим замеником шефа мисије Александром Хугом и руски официри Заједничког центра за контролу и координацију ватре, нашли је под артиљеријском ватром украјинске војске у Авдејевки.

 

 

Јутрос око 10.30 часова је мисија ОЕБС у Украјини, на челу са Александром Хугом и у пратњи руских официра под вођством генерал-мајора Будишкина, послата на подручје доњецког хемијског постројења, како би разговарали о његовој брзој поправци и обнови рада, у сарадњи са украјинском страном. Представници ОЕБС и руски официри су морали да чекају шефа украјинске делегације генерала Петренка.

 

За то време су у улици Орџоникидзе представници ОЕБС и руски официри били на удару украјинске тешке артиљерије. Према сведоцима из локалне заједнице, најмање једна артиљеријска граната је пала само 50 метара од посматрача ОЕБС и руских официра.

 

Од момента када је почело украјинско гранатирање, посматрачи ОЕБС и руски официри су се сакрили у оближњој згради, тако да нико није повређен.

 

Ката

 

Тагови: ; ;