— Модернизација шест руских и четири домаћа авиона ће бити обављена у ваздухопловном заводу у Батајници «Мома Станојловић».

— На челу стручног тима за модернизацију «мигова» ће бити авио-инжењери из Русије који би већ за неколико недеља требало да стигну у ваздухопловни завод у Батајници.

— Одлуком да се модернизације летелица обави у Србији умањен је укупан износ овог посла, будући да ће трошак транспорта сносити Русија.

— Кључни део посла, поред продужења временског и летног ресурса, биће уградња уређаја и опреме.

Руски «мигови» у Србију ће стићи исправни и оперативни. Неће имати средста комуникације и остале уређаје резервисане за руске оружане снаге.

— Најновији договор са Белорусијом о испоруци авиона из наоружања њихове војске неће утицати на договорену динамику аранжмана са Москвом.

 

 

 

У Министарству одбране потврђују да ће се шест руских и четири «мига» из наоружања наше војске ускоро наћи у «Моминим» халама.

 

— План је да, према договору са руском страном, до краја априла пристигну руске летелице. Посао њихове модернизације водиће стручњаци из руских ваздухопловних института специјализовани за летелице овог типа. Они ће водити стручни, док ће запослени у «Моми Станојловићу» бити задужени за оперативни део посла — наводе у министарству.

 

У следећих неколико недеља руски стручњаци требало би да посете ову установу и да са српским колегама направе оквирни план и програм модернизације.

 

Сви потребни уговори са руским министарством одбране су потписани, а вредност аранжмана, према пројектованој рачуници, биће 185 милиона евра. Одлуком да се модернизација летелица обави у Србији умањен је укупан износ овог посла, будући да ће трошак транспорта сносити Русија.

 

Војнотехнички споразум који је Србија потписала са овом земљом предвиђа да Русија сноси и «путне трошкове» за сва борбена средства која донира, уколико се модернизација обавља у страној земљи. У супротном, Београд би морао да плати не само прелет, односно транспорт до Србије, већ и комплетну процедуру испитивања коју предвиђају руски прописи. Реч је о низу тестирања у тамошњим центрима, која траже средства и време.

 

Кључни део посла који ће бити урађен у «кући авиона» у Батајници, поред продужења временског и летног ресурса, биће уградња уређаја и опреме. Руски «мигови» у Србију ће стићи исправни и оперативни, али без средстава комуникације и свих осталих уређаја резервисаних за руске оружане снаге.

 

Модернизацијом и ремонтом 10 «мигова 29» Ваздухопловни завод «Мома Станојловић» добиће највећи посао у новијој историји. Ова војна установа протекле две деценије суочавала се с бројним невољама. Иако је штета из бомбардовања 1999. године готово у потпуности санирана, последњих година наступио је други проблем — одлив стручног кадра.

 

Србија има пилоте који ће управљати «миговима»

 

Завод у Батајници, који је прошле године прославио век постојања, притиска неповољна старосна структура запослених, као и талас одлазака у пензију обучених и искусних мајстора. Додатни проблем је што таквих стручњака на тржишту рада нема, али и што није на време спроведена попуна инжењерског кадра.

 

Познаваоци ваздухопловне технике указују на разноликост типова авиона добијених од руских и белоруских партнера. Авион «миг 29», зависно од уграђене опреме, користи се у више верзија које се технолошки доста разликују. Добрим преговарањем и ремонтом на једном месту, као што је завод «Мома Станојловић», избегло би се шаренило стандарда летелица и опреме.

 

Најновији договор са Белорусијом о испоруци авиона из наоружања њихове војске, како кажу у војном врху, неће утицати на договорену динамику аранжмана са Москвом. Лукашенкове летелице, према оквирном плану, требало би да стигну у Србију тек 2018, а зависно од динамике ремонта руских авиона, у процес би били укључени и новоприспели. Колико ће авиона бити у реду на стајанци пред «Момом», требало би да буде познато на лето, када буде формиран комитет за војну сарадњу Србије и Белорусије.

 

 

 

 

Извор

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;