Министар спољних послова Ивица Дачић се сусрео на молитвеном доручку у Вашингтону са новим америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном, кога западни медији називају проруски орјентисаним због његовог пријатељства са Путином, и позвао га да посети Србију.

 

 

Дачић се такође састао и са сенаторима Роном Џонсоном и Роџером Викером, и  Крисом Марфијем, саопштило је Министарство спољних послова.

 

Са сенатором Викером,  министар спољних послова је  разговарао о ситуацији у региону, као и заштити српског националног, историјског и верског наслеђа на Косову и Метохији.

 

Шеф српске дипломатије и сенатор Викер размотрили су модалитете за унапређење билатералне сарадње, пре свега економске. На састанку су размотрене могућности снажнијег ангажовања нове америчке администрације у унапређењу мира и стабилности на Западном Балкану.

 

Тилерсон и Путин

 

Током посете Вашингтону, Дачић се састао са сенатором Крисом Марфијем са којим је разговарао о билатералним и регионалним односима, току европских интеграција, брислеском дијалогу, као и о унапређењу мира у стабилности у региону.

 

Сенатор Марфи се интересовао у вези са мигрантском кризом. Изразио је жељу да и личним ангажовањем допринесе унапређењу билатералних веза и економске сарадње Србије и САД.

 

 

Извор: Танјуг

Тагови: ; ;