Никаквог «двадесет минутног сусрета» председника Сједињених Америчких Држава, Доналда Трампа и лидера украјинског покрета «Отаџбина» Јулије Тимошенко на молитвеном доручку, одржаном у четвртак ујутро у Вашингтону, није било, и по дефиницији, не може ни бити-  демантовали су из Беле куће писање украјинских медија.

 

Ово је изјавио дописнику Тасса, у вечерњим сатима истог дана, потпарол прес службе Савета за националну безбедност у Белој кући као одговор да прокоментарише писање украјинских медија да је дошло до «двадесет минутног састанка»  Доналда Трампа и Јулије Тимошенко.

 

Формат молитвеног доручка не обезбеђује дугорочни сусрет, изјављено је из прес службе. «Склонити се са неким са стране на три или четири минута председник може, али не на више,» –прецизирано је из пресс службе.

 

Молитвени доручак је једна од традиција Вашингтона. Сваке године се првог четвртка у фебруару одржава у америчком Конгресу .

 

У последњих неколико година, њему буквално присуствује хиљаде посетилаца из целог света. На овом доручку су присуствовале делегације политичких и јавних личности и из Русије и из Украјине.

 

 

Тагови: ; ;