Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

20:15

 

МУП ДНР саопштио је да су све оружане јединице на територији ДНР под пуном борбеном готовошћу. У евакуацији становништа из најопаснијих рејона, у протекла 24 сата учествовало је око 150 припадника полиције.

 

 

19:47

 

Украјински војници су за протеклих недељу дана 10 пута безуспешно покушали да заузму позиције Војске ДНР. Погинуло је 10 а рањено 26 припадника Војске ДНР. Погинуло је и 6 цивила док је 36 рањено. Непријатељске снаге су 14 556 пута напале територију ДНР.

 

 

 

13:04

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су поново напале два пункта руског Заједничког центра за контролу и координацију режима примирја, «Безименое» и «Јасиновата». Особље се склонило у склоништа и подрум.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су из ракета «Град» нападале Калињински рејон Доњецка, са циљем прекида комуникације између Доњецка и Макејевке.

 

Током ноћних напада на Доњецк погинуло је 2 а рањено 13 цивила, међу њима и двоје деце. У Кијевском рејону Доњецка оштећено је минимум 8 кућа и 2 школе.

 

Јутрос око 10:00 украјинске снаге су започеле напад на насеље Лењинское на југу ДНР. Рањена је једна жена Напади трају и на Тељмановски рејон где је оштећена једна кућа и гасовод.

 

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;