Инфорамације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Инормације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

00:14

 

Украјинска војска и даље напада Доњецка из артиљеријског оружја 152 мм и система «Ураган», наводи оперативна команда ДНР.

 

У овом моменту је познато да су рањена два цивила и да је једна двоспратница потпуно изгорела.

 

Министарство за ванредне ситуације позива становнике да остану мирни и саопштава да све градске службе Доњецка раде нормално.

 

Локално становништво саопштава да је током пада пројектила на подручје Мотела оштећено неколико стамбених зграда и продавнице.

 

Циљ напада на Калињински рејон Доњецка је био уништење моста и на тај начин прекид комуникације између Доњецка и Макејевка, саопштила је оперативна команда ДНР.

 

Два пункта руских посматрача из Заједничку контролу и координацију режима примирја нашла су се под ударом украјинских нациста. Ради се о пунтовима Јасиновата и Безименое. Они су били принуђени да се склоне у подруме.

 

Током ноћашњег гранатирања Доњецка, рањено је минимум 10 цивила, саопштио је Едуард Басурин.

 

Током гранатирања Калињининског рејона Доњецка један цивил је погинуо а двоје је рањено, саопштили су дописници Њуз Фронта са лица места.

 

Вечерас око 22:оо украјинске снаге су отвориле ватру из тешког наоружања по свим рејонима Доњецка.

 

17:18

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходна 24 сата 1617 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашла се околина Доњецка, Горловке, Јасиновате и Макејевке као и насеља на југу ДНР.Евидентиран је пад украјинских пројектила на 38 кућа. Током напада погинуо је један војник ДНР док је један рањен.

 

У поподневним сатима под ватром украјинских окупатора, у Кијевском рејону Доњецка, нашло се и ватрогасно возило Министарства за ванредне ситуације ДНР. Жртава на срећу није било иако је аутомобил оштећен.

 

Око 16:40 украјински нацисти су отворили ватру на Макејевку са околином. Оштећене су три куће и гасовод. У овом моменту напад се наставља.

 

13:17

 

Украјинске снаге су јутрос отвориле ватру на железничку станицу у Јасиновати. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Украјинске снаге су поново отвориле ватру на Кијевски рејон Доњецка. Том приликом рањен је један цивил.

 

Министарство за ванредне ситуације ДНР саопштило је да је током претходна три дана из рејона Доњецка и Јасиновате који се најинтензивније нападају евакуисано око 60 људи.

 

10:14

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана један пут напале ЛНР у подручју града Первомајска.

 

Синоћ око 20:30 украјинске снаге су поново гранатирале Кијевски рејон Доњецка. Том приликом рањена су два цивила 1957 и 1973 годиште.

 

Током претходне ноћи украјинска војска нападала је насеља на југу ДНР, северну и западну околину Доњецка, околину Горловке и Докучаевска. Током напада оштећен је далековод између Горловке и Угљегорска.

 

У околини Доњецка и Јасиновате, током ноћног напада оштећено је пет кућа и котларница, саопштиле су локалне власти.

 

 

 

 

Тагови: ; ;