У Македонији се на основу споља наметнутих ултиматума заправо одлучује који ће блок ући у састав владајуће коалиције, саопштава руско министарство спољних послова.

Министарство иностраних послова Русије саопштило је да се политичка криза у Македонији погоршава и да је та земља под страним утицајем.

 

У саопштењу се истиче да је «очигледан спољни утицај на политичке снаге у Македонији» и да се он «наставља под псеудодемократским слоганима».

 

«Сматрамо да се политичка криза у Македонији озбиљно продубљује, а постаје очигледно да рани парламентарни избори, вештачки изазвани и одржани 11. децембра, нису допринели решавању ситуације», наводи се у саопштењу, преноси Спутник.

 

«Чини се да је ствар у томе што се под псеудодемократским слоганима наставља груби спољни утицај на политичке снаге у Македонији. Циљ је очигледан – обрачунавање са македонским политичарима који нису по вољи Запада и формирање власти упркос мишљењу које су грађани изразили на изборима», наводи се у извештају.

 

 

Руско министарство такође је изразило забринутост што се у Македонији «на основу споља наметнутих ултиматума заправо одлучује који ће блок ући у састав владајуће коалиције».

 

 

РТС

Тагови: ;