Москва је назвала варварским чином гранатирање Доњецка од стране украјинске војске: такве акције су кршење међународне обавезе Кијева, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова је изјавила да је Доњецк «био подвргнут масовном ракетном нападу од стране оружаних снага Украјине»

 

«Овај варварски напад нема оправдања. Акције Кијева флагрантно крше не само Женевску конвенцију од 12. августа 1949. године која се односи на заштиту грађанских лица за време рата, већ у принципу, све моралне норме. Бомбардовати успавани град, уништити животе невиних, могу само вандали. Немамо никакав други израз за људе који су извели ове ноћне нападе » изјавила је Захарова  данас на брифингу .

 

Стамбена подручја Доњецка су претрпела на десетине напада тешке артиљерије великог калибра, укључујући и ракетне системе «Ураган» и «Град» у ноћи 3. фебруара».

 

Неколико цивила је убијено, има и рањених, а међу рањенима су и деца.

 

«Овај варварски напад нема оправдања. Акције Кијева флагрантно крше не само Женевску конвенцију од 12. августа 1949. године која се односи на заштиту грађанских лица за време рата, већ у принципу, све моралне норме. Бомбардовати успавани град, уништити сваки невин живот могу само вандали. Немамо  никакав други израз за те људе који су извели ове ноћне нападе «-. Изјавила је Захарова  данас на брифингу .

 

Тагови: ; ;