Председавајући ОЕБС-а, министар иностраних послова Аустрије Себастиан Курц је назвао питање Донбаса једним од приоритета свог рада, међутим, игнорисао је питање новинара о присуству украјинских тенкова у Авдејевки.

 

Курц је данас стигао на границу Јужне Осетије и Грузије у подручју села Ергнети на 74. састанак Заједничког механизма ради спречавања и реаговања на инциденте у пограничном подручју. Руски новинар га је питао да коментарише информације о украјинским тенкова у Авдејевци, али је Курц игнорисао питање.

 

На питање новинара о Донбасу, он је рекао да је тај регион — «један од приоритета» његовог рада.

 

На питање да ли ће га посетити, он је одговорио: «Не данас». И подсетио да је већ два пута био у Украјини, у Кијеву и Марипољу.

 

Раније је званични представник прес центру војних операција украјинских снага безбедности у Донбасу Леонид Матухин рекао агенцији РИА Новости да нема тенкова у Авдејевки, већ само полицијских оклопних транспортера.

 

Међутим британски новинар дописник ББЦ је на Твитеру објавио фотографију снимљену у Авдејевци на којој се виде украјински тенкови на сам пар метара од возила посматрачке мисије ОЕБС-а.

 

ВИДЕО доказ: ОЕБС «не види» тенкове у Авдејевки!

 

Марија Захарова је ову слику прокоментарисала у шаљивом тону.. «Постоји такав посао-игнорисање присуства тенкова».

Тагови: ; ; ;