Комплекс амбасаде Русије у Сирији 2. и 3. фебруара је два пута био изложен минобацачком нападу, саопштило је у петак Министарство иностраних послова Русије.

 

 

„Ватра је отворена из нишана у области Џобар, у којој се налазе терористи. Једна од мина је експлодирала на територији комплекса амбасаде између канцеларија и стамбеног дела, а друга на 20 метара од главног улаза у амбасаду. Жртава нема, али је нанета материјална штета“, наведено је у саопштењу Министарства.

 

 

Министарство је категорички осудило нове терористичке нападе на руско дипломатско представништво у Дамаску.

 

„Наводимо да су сада подли напади на нашу амбасаду изведени у условима примирја с очигледним циљем да се прекид борбених дејстава прекине и да се осујете напори за отпочињање политичког процеса. Овај злочин не сме да остане некажњен. Принципијелна политика Русије да води одлучну и бескомпромисну борбу против терориста у Сирији биће настављена“, наведено је у саопштењу.

 

 

Москва очекује да ће међународна заједница „адекватно реаговати на опасну провокацију терориста“.

 

„Одлучно захтевамо да се испуне антитерористичке резолуције Савета безбедности Уједињених нација, да се прекине финансијска подршка терористима и њихово снабдевање наоружањем. Поново позивамо да се уједине напори да се под хитно искорени опасно упориште тероризма оличено у «Исламској држави», Нусри и њиховим присталицама у Сирији и региону у целини“, наведено је у саопштењу.

 

 

 

Извор

 

Тагови: ; ;