Администрација америчког председника демантовала је информацију да је Доналд Трамп дао гаранције Јулији Тимошенко да ће подржати Украјину, преноси „Вашингтон пост“.

 

 

Амерички председник и бивша премијерка Украјине састали су се у четвртак на молитвеном доручку у хотелу „Хилтон“ у Вашингтону. Сведоци тврде да је Трамп обећао Тимошенковој да ће подржати Кијев и уверио је да САД неће укинути санкције Русији.

 

„Председник и бивша премијерка Украјине накратко су се сусрели током фотографисања на пријему пре Народног молитвеног доручка. Међутим, нису дате никакве званичне гаранције јер бивша премијерка није пандан председнику“, наводи се у саопштењу америчке администрације.

 

Међутим, САД остају забринуте због ситуације у источној Украјини, додали су у Белој кући.

 

Представници Јулије Тимошенко потврдили су сусрет, али су одбили да га коментаришу.

 

Раније је лист „Политико“ објавио да је Трамп уверио Тимошенкову да не намерава да укида антируске санкције. Лист је навео да је председник САД рекао Тимошенковој да неће укинути санкције на догађају у „незваничном“ формату који је одржан на Институту Хадсон у Вашингтону. Украјински медији тврдили су да су Трамп и Тимошенкова разговарали двадесет минута.

 

 

СПУТНИК

Тагови: ; ; ;