Мушкарац који је јуче силом покушао да уђе у париски музеј Лувр и притом погођен из ватреног оружја, идентификован је као Абдулах Реда ел Хамами, 29-годишњи Египћанин рођен у Дакалији, провинцији североисточно од Каира, навели су безбедносни извори.

Претходно је објављено да је нападач држављанин Египта који је стигао у Француску крајем јануара. То је изјавио извор близак истрази, преноси Ројтерс.

 

Мушкарац који је, наоружан мачетом, данас напао и лакше ранио војника у центру Париза у близини музеја Лувр, узвикујући «Алаху екбар», тешко је повређен, након што је други војник пуцао у њега, а француске власти су покренуле истрагу о нападу који су окарактерисале као терористички.

 

Начелник париске полиције Мишел Кадо потврдио је да је нападач имао мачету и два ранца и да је покушао да уђе у подземни тржни центар код Лувра, преносе француски медији. Кадо је рекао и да у ранцима није нађен експлозив, јавља АФП.

 

Премијер Бернар Казнев окарактерисао је тај напад као «по природи терористички».

 

Полиција верује да је нападач деловао сам и да је намеравао да изврши терористички напад, а ухапшена је још једна особа због сумњивог понашања, наводи Ројтерс.

 

Полиција наводи да је тај мушкарац напао војника мачетом јер му није дозвољено да са два ранца уђе у тржни центар испод музеја, а потом је на нападача пуцао други војник.

 

Нападач, код кога су пронађене две мачете је, према наводима медија, рањен у стомак, након што је пет хитаца испаљено у њега.

Извор Ројтерс

Тагови: ; ;