Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:38

 

Украјинске снаге за протекла 24 сата напале су 1 777 пута ДНР. Нападали су околину Доњецка и Макејевке, Јасиновату са насељем Крута Балка, Жабичево, Голмовски, Михајловка, као и насеља Новомарјевка, Саханка, Таврическое, Коминтерново и Безименое. Током напада рањен је један војник ДНР.

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 10 пута прекршиле режим примирја. Нападали су Калиново, Лозовое, Калиновку и Веселогорловку.

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да је јутрос у Луганску погинуо начелник управе НМ ЛНР Олег Анашћенко након што је експлодирао његов аутомобил. Народна милиција окарактерисала је овај догађај као терористички напад украјинских снага.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале 10 насеља у ДНР. Евидентирани су напади на Александровку, Спартак, Круту Балку, Михајловку, Зајцево, Безименое, Лењинское, Саханку, Жабичево и Трудовски.

Тагови: ; ;