Пише ратни извештач из Донбаса Дмитриј Стешин

 

Неће сада бити онога што Донбас већ дуго чека.

 

Биће нових умирања. А онога што се већ дуго чека — неће. Исувише је тупа и примитивна игра „Незалежне“ (Независне Украјине) која жели да до ногу нове америчке администрације допузи као пребијен пас, цвилећи, жалећи се и завијајући.

 

 

А касније?

 

Зар неко може озбиљно да мисли да ће човек, који игра на дуге стазе безмало бескрајну игру по данашњим мерилима, дозволити да за милијарде уложене у функционисање живота у Донбасу, као и за сву осталу помоћ, добије два крњатка од две области плус Крим? Па још са бременом санкција..

 

Поготово под притиском неких људи у украјинским народним ношњама који нису ни за какво уважавање и посредством њихових тупих неандерталских провокација: распали артиљеријом по Доњецку, да ти буде узвраћено, па пласирај то по западним медијима и прогласи се у Савету безбедности УН за страдалника..

 

Неее! Том човеку, а и многим милионима који су иза њега, потребна је цела Украјина.

 

Само, њу нико, без претходног брижљивог рада на сопственим грешкама, у сложну породицу народа неће примити. Два пута су је већ примали и то је доста јер оба пута било Јово-наново.

 

Колико видим, већину становника Украјине до овога тренутка све задовољава. Исто као што је милионско становништво Мосула мирно подносило «исламску државу».

 

Желимо ли да у своју породицу (народа) примимо 20 милиона прикривених бандероваца? Не?

 

Нису ли у Украјини у већини нормални који седе и ћуте већ три године, гурнувши себи властите језике на једно место?

 

Усамљени појединци су они који исписују графите или ветерану антитерористичке операције покажу оно што их је мимоишло на ратишту.

 

Прерано је за враћање Украјине, а и сутра ће такође бити прерано. Право време биће између претварања те земље у обездржављени простор и прве техногене катастрофе у Запорошкој атомској централи.

 

Извините за цинизам. Идеално би било да се све догоди кроз безмало бескрвну смену власти. Трпимо још мало, мада срце боли. Ко не може да трпи — нека се моли. Има за кога.

 

Ката

 

 

 

 

Извор fakti.rs

Тагови: ; ;