Игор Морозов члан Међународне комисије за послове Савета Федерације је рекао, да су оптужбе украјинског председника Петра Порошенка упућене Русији само покушај више да себе представи као жртву, преноси агенција РТ.

 

 

«Порошенко је припремио оружану провокацију против ДНР и ЛНР не само да би пореметио мировне преговоре и обезбедио америчку војну помоћ. Његов главни циљ је да дискредитује Русију.  Поновним приказивањем Украјине као жртве, Порошенко покушава да добије симпатије  и да спречи укидање анти руских санкција, јер би то изазвало његову политичку смрт», рекао је Морозов.

 

 

Морозов је приметио да тим провокацијама Порошенко покушава да спасе своју политичку каријеру.

 

«Било какво ублажавање антируских  санкција, би било штетно за њега. Порошенкова странка је изгубила све главне позиције у Врховној Ради — не може изгласати никакав закон. Смрт више од стотину војника – само је жртвовање његове политичке дуговечности. А он је спреман да жртвује своје војнике како би створио нове провокације на линији раздвајања зараћених страна», рекао је Морозов.

 

 

Подсетимо да је раније Порошенко изјавио да  одговорност за погоршање ситуације у Авдејевки лежи на Русији и снагама народе милиције.

 

Председника Украјине тврди да су ополченци започели офанзиву против украјинских снага, док Кијев чини све што је могуће да се придржава примирја.

 

Међутим, непосредно након његове изјаве, украјински медији су признали — узрок погоршања ситуације је био напад Украјинске војске на снаге народне милиције.

 

 

Тагови: ; ;