Начелник сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије Предраг Марић рекао је да ће бомба, која је пронађена на градилишту Београда на води бити деактивирана у недељу 5. фебруара.

 

 

«Грађани који живе у близини ће већ данас добити обавештење како да поступају да њихова безбедност не би била угрожена», истакао је Марић у Јутарњем програму на ТВ Пинк.

 

Бомба је највероватније заостала из времена Другог светског рата.

 

Он је нагласио да због положаја бомбе њу није могуће транспортовати и на неком другом месту деактивирати.

 

«Пронађена бомба је тежине 250 килограма, на девет метара је дубине и у таквом је положају да је немогуће да се изврши транспорт и њено уништавање на другом месту. Њено уклањање биће на лицу места уз предузимање свих неопходних мера безбедности», казао је Марић.

 

 

Он је додао да ће на месту проналаска бити посипан песак који ће пригушити експлозију, наводећи да ће бити заустављен саобраћај у Савској и у околним улицама, а станари из тог краја ће у току данашњег дана добити обавештења како да поступају у том периоду, и пре свега да не излазе из зграда, као и да би требало да се склоне од прозора.

 

Марић је навео да ће бити промењен и режим саобраћаја на мосту Газела и да ће све у радијусу од 500 метара од места где је пронађане бомба бити заштићено.

 

 

 

«Новости»

 

Тагови: ; ; ;