Руски политички аналитичар Павел Свјатенков сматра да Председник САД Доналд Трамп мора да разговара са украјинским лидером Петром Порошенком због притиска у америчком Конгресу и из Демократске странке.

 

«Пре свега, треба напоменути да на Трампа знатан притисак врши опозиција у америчком Конгресу, а опозиција није само Демократска странка већ и многи републиканци. То се ради да Трамп не би показао било какав пријатељски гест према Русији, ублажио санкције или водио преговоре са Русијом», рекао је он, а преноси ФАН.

 

 

Он је напоменуо да исто мисле и савезници САД, Немачка и Велика Британија.

 

«Њима су потребни аргументи да би могло да се каже да ситуација у вези са Русијом не може да се побољша. Зато је активирана криза у Украјини и зато су украјински војници кренули на Донбас. Тако се погоршање кризе користи за креирање одређених аргумената, да би могло да се каже да је за све крива Русија и да су украјински војници наводно приморани да нападну», рекао је Свјатенков.

 

Према његовим речима, због тога је Трамп приморан да разговара са Порошенком, иако, по свему судећи, то стварно не жели и то сигурно није био његов примарни циљ.

 

Ката

 

Тагови: ; ; ;