ФОТО, ВИДЕО: У Београду детонирана авионска бомба од 500 кг

Авионска бомба из Другог светског рата, која је нађена током изградње комплекса „Београд на води“ у Савској улици у Београду, уништена је, пишу Вечерње новости.

 

Фото: М. Анђела / Вечерње новости

 

Завршено је уништавање авионске бомбе из Другог светског рата, која је нађена током изградње комплекса „Београд на води“ у Савској улици у Београду.

Полиција је затворила саобраћај у околним улицама, присутна су и ватрогасна и возила Хитне помоћи.

 

Фото: М. Анђела / Вечерње новости

 

Бомбу су уништили припадници Сектора Министарства унутрашњих послова за ванредне ситуације, а како је најављено, то је трајало 10 минута, а претходило је упозорење сиренама.

 

Фото: М. Анђела / Вечерње новости

 

Неколико минута пре експлозије, полиција је блокирала саобраћај у околним улицама у близини где је пронађена бомба и на Газели. Убрзо пошто је деминирана бомба саобраћај је био нормализован.

 

Због безбедности затворене су биле улице: Савска 19-35 и попречне улице, Бродарска, као и део ауто-пута у зони моста „Газела“. Целокупни саобраћај у тој околини био је заустављен, укључујући и трамваје и возове.

 

 

Бомба је недавно нађена на девет метара дубине, има око 500 килограма, од којих је 250 килограма експлозива и хемијски упаљач, због чега није смела да буде померана, већ како су најавили надлежни, безбедно је морала да буде уништена на лицу места.

Коментари: