Навијачи фудбалског клуба Твенте развили су у недељу на утакмици свог клуба против Фејенорда транспарент с натписом «Косово је Србија», због чега клубу прети казна пошто УЕФА забрањује изражавање било каквих политичких ставова на стадионима.

 

 

Транспарент је подигнут на стадиону у Енсхедеу на делу трибина који је резервисан за најверније навијаче клуба, из навијачке групе Вак-П.

 

ВИДЕО: Косово је Србија у Холандији

 

Комерцијални менаџер Твентеа Јан ван Халст изјавио је да су у клубу потпуно изненађени и да нису имали никакве назнаке да би тако нешто могло да се догоди, пренели су холандски медији.

 

У Твентеу играју двојица Албанаца са Космета — Берсант Целина који је дошао на позајмицу из Манчестер ситија и Енис Буњаки, а обојица играју и за «репрезентацију Косова».

 

Клуб се саопштењем оградио од поступка навијача.

 

— Овог поподнева се, после сјајне атмосфере коју су направили ултраси из групе Вак-П, могао видети транспарент са натписом ‘Косово је Србија’. Таквом транспаренту није место на фудбалском стадиону. Твенте истражује како се то догодило и ко је одговоран — саопштио је Твенте.

 

 

Бета/Новости

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;