Према одлуци врховног команданта Оружаних снага почела је изненадна провера Ваздушно-космичких снага Русије, саопштио је министар одбране Русије генерал Сергеј Шојгу.

 

 

„Данас, у складу са одлуком врховног команданта Оружаних снага, ради оцене спремности органа војне управе и снага за извршавање борбених задатака, почела је изненадна провера Ваздушно-космичких снага“, рекао је Шојгу на састанку у Министарству одбране.

 

Према његовим речима, у 9 сати органи војне управе и јединице су почели са подизањем борбене готовости на високи степен, преноси Спутњик.

 

„Приликом провере посебна пажња ће бити посвећена стању војске, распоређивању система ПВО у ратно време и спремности авијације да пружи отпор агресији. Све јединице ће провести тактичке војне вежбе и контролне задатке“, додао је Шојгу.

 

 

Он је наложио да се током догађаја поштују строги захтеви безбедности, сачува оружје и муниција, искључе случајеви наношења штете државној имовини и не дозволи негативан утицај на природну средину.

 

Ради реализације задатака које је поставио врховни командант у Генералштабу Ваздушно-космичких снага Русије биће формирана контролна група.

 

 

Тагови: ; ; ;