Сиријска војска је уз подршку руске авијације значајно проширила зону контроле у правцу Палмире, саопштио је на брифингу начелник главне Оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије Сегеј Рудској.

 

 

„Ослобођена су 783 квадратна километра територије у источном правцу. Ослобођена је Ел Бејда, стављене су под контролу висоравни дуж пута. Савладан је већи део пута до Палмире“, навео је Рудској.

 

 

Руски генерал је саопштио да су авиони Ваздушно-космичких снага Русије у подручју сиријског града Баба уништили 892 терористичка објекта.

 

„Авиони ваздушно-космичких снага Русије у подручју Ел Баба уништили су 892 објекта терориста“, рекао је Рудској.

 

 

Он је додао да су руски авиони Ту-22М3 извршили 36 налета током којих су уништена 34 објекта терориста у подручју сиријског града Дејр ел Зора, изјавио је Рудској.

 

„Велику улогу у поткопавању борбене способности и деморализацији одреда ДАЕШ-а одиграли су удари руске далеке авијације у подручју града Дејр ез Зора. Авиони Ту-22МЗ извели су 36 борбених налета током којих су уништена 34 објекта терориста. Уз подршку Ваздушно-космичких снага Русије гарнизон сиријских владиних снага у опкољеном Дејр ел Зору значајно је побољшао свој положај“, рекао је Рудској.

 

 

Он је додао да у овом тренутку у Дејр ел Зору сиријска војска наставља борбе како би повратила изгубљене положаје.

 

Рудској је додао да је сиријска војска уз подршку руске авијације у 2017. години извела нападе на 4.600 објеката терориста.

 

 

Извор

 

 

Тагови: ; ;