Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:18

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 775 пута напале територију ДНР. Нападали су Доломитное, Зајцево, Широку Балку, Озреновку и Михајловку у околини Горловке, доњецки аеродром, Јасиновату, Спартак, Докучаевск и насеље Јасное, Нову Марјевку и Новоласпу у Тељмановском рејону, као и Саханку, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР.

 

Власти ДНР окарактерисале су данашње убиство Михаила Толстиха «Гивија» у Доњецку као терористички акт и за њега оптужили украјинске власти.

 

13:13

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 5 пута напале територију ЛНР. Нападали су Желобок, Фрунзе, Соколнике и Калиновку.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале седам насеља у ДНР. Нападали су доњецки аеродром, Нову Таврију и Новоласпу у Тељмановском рејону,  Лењинское и Октобар у Новоазовском рејону, Озреновку у околини Горловке као и околину Јасиновате.

 

 

Јутрос око 06:12 у Доњецку је убијен Михаил Толстих познатији под надимком «Гиви», командир батаљона «Сомалија» и херој ДНР. Напад је окарактерисан као терористички акт.

Тагови: ; ;