Председник Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић оптужио је Москву да је покушала да изазове крвопролиће на дан избора у Црној Гори 16. октобра како би остварила појачани утицај на Балкану.

 

„То је био покушај који је генерисан од стране актуелне московске политике која желећи да оствари појачани утицај на Балкану жели да, заправо, намирује своје рачуне са западним партнерима или противницима, зависно од времена у којем то гледамо — дакле пре свега са Европом и Америком“, оценио је лидер ДПС-а синоћ на седници политичког актива одржаној у Никшићу.

 

Према његовим речима, тај покушај се није могао извршити без помоћи домаћих извиђача.

 

Он је додао да је у црногорским политичким редовима део политичких структура, превасходно окупљен око политике ДФ-а, изнајмљен од иностраних политичких центара и да се ставио у функцију рушења Црне Горе и њене европске будућности.

 

„Оно што је још горе од те чињенице је да то раде без имало стида, истичући с поносом та своја путовања, све своје комуникације, сву прошњу пара у којој су били пре неколико дана у Москви, са намером да обезбеде додатне фондове како би завршили посао који нису завршили 16. октобра“, рекао је Ђукановић.

Тагови: