У Сједињеним Америчким Државама објављени су делови из 18 страница дугог писма Калида Шеика  Мохамеда, за кога власти САД верују да је главни организатор терористичких напада 11. септембра 2001. године.

Писмо је упућено бившем председнику Бараку Обами, преноси лист из Херолд из  Мајамија.

 

У писму Мухамед тврди да је Вашингтон крив за терористичке нападе 11 септембра због своје спољне политике, којом су  «убијали недужне људе широм света.»

 

Коментаришући догађаје од 11. септембра, Мухамед каже да «ми нисмо почели рат против вас,»  Према његовим речима за напад Обама треба да оптужи » себе и диктаторе у својој земљи.»

 

У писму Мухамед се Обами обраћа речима «змијска главо» и председниче «земље угњетавања и тираније.»

Мухамед је писмо написао још  јануара 2015. године. Али у почетку чувари у Гвантанаму су одбили да га даље проследе.У септембру исте године, адвокат је тражио од судије да интервенише, тврдећи да оптужени има право жалбе председнику. Као резултат тога, војни суд се сложио.

 

У писму, Мухамед  је рекао и то да се не плаши од смртне казне или доживотног затвора, и да «никада неће тражити милост.»

 

«Срећан сам да будем сам у ћелији. Да се молим Алаху до краја живота и покајем за све грехе. А ако ме ти и твој суд осудите на смрт, са још већом радошћу ћу чекати сусрет са Богом и Пророком. Видећу своје пријатеље неправедно убијене широм света и видећу Шеика Осаму Бин Ладена. »

 

На крају писма он каже  Обами «руке су ти умрљане крвљу наше браће, сестара и деце».

 

Тагови: ; ;