Поводом одлагања одлуке о изручењу Рамуша Харадинаја, Србији Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да су правосудни органи поднели сву потребну документацију како би француски суд могао да поступи по захтеву Србије.

 

 

Ђурић је гостујући на телевизији Б92 рекао да злочин мора имати име и презиме и да злочинци треба да одговарају и буду кажњени.

 

Навео је да је Србија француским органима поднела сву потребну документацију како би могли да поступе на основу захтева и изруче Харадинаја Србији.

 

«Тужилаштво и правосудни органи Србије годинама су озбиљно радили на грађењу предмета на основу којих данас, и након што је Хашки тринунал у скандалозном поступку ослободио многе од одговорних за злочине над Србима, има материјала за нова суђења на основу нових доказа, иако су терористи убили и уклонили многе сведоке у претходном периоду», истакао је Ђурић.

 

Апелациони суд у француском граду Колмару саопштиће 2. марта одлуку о захтеву Србије за изручење председника Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја, који се данас успротивио изручењу, тврдећи да је захтев Србије политичке природе.

 

 

РТС

Тагови: ; ; ;