Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Чепурина, који му је уручио честитку премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева поводом националног празника Републике Србије – Дана државности.

У честитки се, између осталог, каже:

„Руско-српски односи, засновани на принципима пријатељства, узајамног поштовања и поверења, доследно се развијају. Уверен сам да даље јачање билатералне трговинско-економске, научно-техничке, културне и хуманитарне сарадње, реализација перспективних заједничких пројеката у индустрији, енергетици и инфраструктури потпуно одговарају интересима наших земаља“.

 

Руски премијер је такође пожелео премијеру Вучићу успех у раду, а грађанима Србије благостање и просперитет.

Српски премијер исказао је захвалност целокупном руском државном руководству за подршку територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

 

Премијер Вучић је амбасадора Чепурина упознао са током дијалога између Београда и Приштине, поручивши да је најважније очувати мир и стабилност, али и заштитити српске националне и државне интересе.

 

Премијер Вучић и амбасадор Чепурин су, током сусрета, разговарали и о економској, културној и војно-техничкој сарадњи двеју земаља, констатујући да билатерални односи Србије и Русије добро напредују у свим областима од заједничког интереса.

 

Извор сајт Владе Републике Србије

 

Тагови: ; ; ;